Про це сьогодні, 3 квітня, під час Антиолігархічного маршу у коментарі кореспонденту «Вголосу» сказав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. 

«Ми вимагаємо від Президента негайно підтримати наш Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, бо це конкретний вихід з кризової ситуації, в якій зараз перебуває Україна. Я маю на увазі економічну кризу, соціальну несправедливість. Наші антиолігархічні закони - це шлях до миру, усунення олігархів від влади. А Призиденту треба показати приклад. Пройшло чотири роки, а нічого не змінилось», - сказав Тягнибок.

Лідер ВО «Свобода» наголосив, що Пакет антиолігархічних законів потрібно прийняти, а владі піти у відставку, бо вона не впоралася із своїми обов'язками. 

Тягнибок наголосив, що антиолігархічні акції відбуватимуться по всій Україні.

«Такі акції будуть у Києві постійно. Перед сесіями обласних і районних рад ми теж проводитимемо подібні заходи.  Будемо стимулювати і місцеву, і центральну владу якнайшвидше ухвалити антиолігархічні закони. Бо саме вони допоможуть врятувати Україну. А це антиофшорні, антимонопольні закони та нове податкове законодавство. Має бути прозорою система відкликання президента, депутатів, якщо вони не виконують своїх повноважень. Має бути нове виборче законодавство», - сказав Тягнибок.

Як уже писав «Вголос», сьогодні щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Націоналісти уже передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

ІА "Вголос": НОВИНИ