Про це на брифінгу у Києві повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише УНІАН.

«Минулий тиждень був найгіршим за цей рік з погляду багатьох показників. Загалом ми зафіксували практично 7 тисяч 700 порушень режиму припинення вогню. В окремі дні рівень насильства нагадував той етап конфлікту, який, ми вже гадали, давно залишився в минулому», – зазначив він.

Так, особливе занепокоєння викликала ситуація в Горлівці, де до цього панувала порівняно спокійна ситуація.

«Наші спостерігачі на передовій патрульній базі у Горлівці чули приблизно 140 вибухів, більшість з яких - від артилерійських і танкових пострілів, а також черги та постріли із зенітної установки, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї», – додав Хуг.

Окрім того, серйозне занепокоєння викликає застосування реактивних систем залпового вогню.

Так, за даними моніторингової місії ОБСЄ, ввечері у середу, 16 травня, стаціонарна камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала понад 20 ракет із «Градів», що розірвались на захід від станції у підконтрольному Україні районі».

«Минулого тижня у період між 14 і 20 травня ми підтвердили дані про двох загиблих мирних жителів, у тому числі 13-річного хлопчика у Троїцькому Луганської області, і ще про трьох поранених. Інформація про багатьох інших жертв перевіряється», – наголосив Хуг.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ