Про це сказано в заяві Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» за підписом голови цього партійного осередку Мирослава Хом’яка, повідомляє «Галінфо».

Зокрема, у заяві сказано: «Урядом та правлячою коаліцією змінено порядок нарахування виплат матерям, що одні виховують дітей. З 1 січня 2016 року скасовано гарантований розмір допомоги на дітей одиноким матерям, що становив не менше ніж 30% прожиткового мінімуму (у 2015-му ця сума становила близько 400 грн). Тепер ця допомога надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців.

Внаслідок такої махінації дуже багато українських матерів, що легально працюють заради добробуту своїх дітей, повністю втратили право на таку допомогу, а в кількох сотень тисяч жінок ці суми значно зменшилися.

Сьогодні прожитковий мінімум на дитину від 6 до 18 років становить 1455 гривень. Отож жінка, у якої сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців є більшим, не зможе отримати допомоги. Тобто, якщо одинока мама з дитиною мають на двох 2910 грн (на руки виходить приблизно 2300), то держава вважає таку сім’ю багатою. Постає питання: як за ці гроші можна виховувати дітей, дати їм якісне харчування та гідну освіту? А за що оплачувати комунальні послуги?

Влада цинічно вирішила зекономити на дітях. Можливо, для когось 400 гривень щомісячної допомоги є смішною сумою, але для одиноких матерів це хоч якась допомога в нинішній важкий кризовий час.

Вимагаємо повернути старий порядок нарахування допомоги на дітей одиноким матерям та полегшити бюрократичні процедури з її оформлення. Ніхто немає права ділити дітей та матерів на сорти.

Відтак закликаємо Львівську обласну раду підтримати дану заяву та прийняти відповідне звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів».

ІА "Вголос": НОВИНИ