«До голови батківського комітету надійшов анонімний дзвінок від працівниці з садочка. Сказала, що вони бояться за наших дітей. Розказали, що в рисі були мишині фекалії, що просто боялися за те, як діти взагалі ніч переночують», – розповіла ТСН одна з мам Іванна Лешко.

Після того батьки влаштували власну інспекцію у дитсадку і були вражені своїми знахідками.

«В крупах і борошні повно мишачого фекалію, крупи протерміновані. Чай, який дають дітям, протермінований. Він 2015 року, термін вживання – 24 місяці, а з дати виготовлення вже пройшло два роки», – зазначила інша мама, яка побажала надати коментар анонімно.

Разом з тим, протермінованими на кілька місяців виявився кисіль і макаронні вироби. Причому на деяких пакунках з крупами взагалі не вдалося знайти маркування з датою виготовлення. 

«Ми віддаємо своїх діток в садочок... Думаємо, що вони перебувають в гарних умовах і харчуються свіжими продуктами... А їх там труять. Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігаються продукти. Миші, як коні, випадають з гречки», – зазначила Іванна Лешко, опублікувавши відео інспекції комори дитсадка.

Жінка наголосила, що за продукти у дитсадку відповідає завгосп, яка закуповує їх в одному з місцевих підприємств.

«Завгосп виправдовує себе тим, що держава видає певну суму, на яку треба одразу закупити продуктів. Але ж там немає, де зберігати. Умов взагалі немає», – каже Іванна. 

На знятому нею відео видно, що продукти зберігають у недобудованій частині дитсадка на другому поверсі. 

Медсестра дитсадка, яка відповідає за раціон дітей, відмовилася щось пояснювати батькам. А завідувачки закладу взагалі немає на місці. За словами батьків, вона взяла відпустку, щоб поїхати на заробітки до Польщі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ