[media=136206,136207,136208,136209,136210,136211,136212] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Гігантська конструкція зі сценічних риштувань, завширшки і заввишки 6 метрів, наповнена понад 60-ма картинами. Особливого вигляду споруда набуває ввечері, коли 30 світлових елементів за допомогою таймера почергово підсвічуватимуть певну групу картин та спонукають сприймати об'єкти мистецтва по-новому.

Голова правління арт-фундації «Вільні» Ольга Філатова зазначила: «У нас є все, але ми не вміємо це цінувати. І це стосується перш за все мислителів і митців. Коли з'являється підтримка народу, це дає змогу творити з більшою легкістю. Ти можеш заявляти, що це геніально, що це має місце на існування у світових межах».

У проекті беруть участь прогресивні молоді митці Західної України – Олена Жеребецька, Соломія Ковтун, Лесь Панчишин, Руслан Грабар, Петро Романчук та інші. Концепт проекту передбачає висвітлення ролі художника як творця майбутнього суспільства. Його твори стають світочем та поштовхом до культурних і соціальних трансформацій. 

Також Ольга Філатова додала: «Ми ніколи не знаємо, яким цей куб буде у фіналі. Є художня частина кубу і ще інша частина, не менш важлива, – network. Цей куб спонукає людей єднатися та спілкуватися і таким чином створювати нові проекти».

Зазначимо, засновниця проекту «Арт-куб» та Арт-простору Edem Ольга Філатова вже другий рік проводить подібні події містами України. Минулого року «АРТ-КУБ» став відкриттям для молодих митців та цілий рік знайомив українців з молодими творцями, мандруючи країною. Автори проекту об’єднали найталановитіших людей мистецтва Західної України та створили нову фундацію – «Вільні» та Арт-простір Edem.

До слова, в Арт-просторі проводять щорічні пленери, де натхненні спокоєм і гармонією художники трансформують світогляд, виражаючи його у продуктах творчості.

ІА "Вголос": НОВИНИ