Таку думку митрополит висловив в ефірі одного з українських телеканалів.

Про це повідомляє прес-служба священослужителя.

"Константинопольський патріархат надіслав в Україну двох своїх екзархів. Такі дії є антиканонічними - надсилати в нашу незалежну Церкву своїх легатів, своїх екзархів", - заявив митрополит

"Колись це була могутня церква, яка охоплювала весь цивілізований світ, вона себе ототожнювала з Візантійською імперією. Візантійська імперія охоплювала весь світ, і церква була еквівалентною імперії. Але сьогодні тієї імперії немає. Вони живуть минулим", - пояснив свою позицію Онуфрій.

При цьому Онуфрій не робить різниці між церковною та світською історією й переносить обговорення сучасного життя України на історію Греції та Туреччини.

"Сьогодні велика держава Візантія стала Туреччиною, і віра там нині не православна. Сьогодні православних віруючих там можна перерахувати на пальцях. Ті, хто свою рідну Вітчизну довели до того, що вона з православної держави перетворилася на мусульманську державу, хочуть нами командувати і вчити нас, як нам потрібно жити. Вони хочуть теж довести нашу Україну до такого стану, до якого довели свою Батьківщину. Тож, немає ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися в наші справи", - підсумував митрополит УПЦ МП.

ІА "Вголос": НОВИНИ