Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла в.о. директора  департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

«На здобуття премії можна подавати нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії, – зазначила вона. У кінці жовтня – на початку листопада відбудеться перше засідання, на якому члени журі виловлюватимуть пропозиції та зауваження, після чого опрацьовуватимуть отримані матеріали. Результати конкурсу оголосять на початку грудня».  

За її словами, подавати твори на конкурс можна у 14 номінаціях. «Переможців обиратиме обласне журі шляхом закритого головування. Минулого року затвердили новий склад журі у межах відкритого конкурсу. Кількість членів журі становить близько 30 осіб з яких 5 – це чиновники та депутати, решта – митці», резюмувала Мирослава Туркало.  

Заявки необхідно подавати до департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 14, каб. №35; телефони для довідок: 2612593, 2612227.

З положенням «Про обласну премію в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури» можна ознайомитись тут.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ