Про це повідомляють NBC та The Washington Post з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

 

Про плани співбесіди з Трампом Мюллер оголосив під час грудневої зустрічі з його адвокатами Джоном Даудом і Джеєм Секулоу, зазначає The Washington Post. На ній також був присутній заступник Мюллера Джеймс Куорлес.

 

Ні в офісі спецпрокурора, ні в Білому домі ситуацію не коментують. За словами джерела в оточенні Трампа, він може відповісти на частину питань в найближчі кілька тижнів.

 

Сам Трамп готовий давати свідчення, вважаючи, що це покладе край дискусії про російське втручання. Однак команда юристів Білого дому наполягає на уточненні параметрів співбесіди: місця, часу та формату. Представники Трампа вимагають конкретизації правових підстав для допиту президента, а також підтвердження того, що офіс спецпрокурора не може отримати важливу для слідства інформацію іншим чином.

 

За даними NBC, команда адвокатів шукає можливості уникнути прямого допиту Трампа. 

 

Ця тема почала обговорюватися незабаром після пред'явлення звинувачень щодо «російської справи» екс-керівнику виборчого штабу Трампа Полу Манафорту і його заступнику Ріку Гейтсу ще в жовтні 2017 року. Обговорюється, зокрема, можливість свідчення Трампа під присягою про відсутність з його боку правопорушень або надання ним письмових свідчень, як це зробив президент Рональд Рейган в межах розслідування щодо Ірану.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ