Цього разу судове засідання у справі Миколи Карпюка і Станіслава Клиха несподівано перенесено через “термінову” хворобу головуючого у суді присяжних судді, а дата проведення наступного засідання залишилася невизначеною, повідомляє у коментарі прес-центр МЗС України.

Міністерство висловило рішучий протест з приводу відмови у доступі до зали суду свідкам з України, представникам преси, волонтерам і рідним обвинувачених, що прибули у супроводі дипломатів Генерального консульства України в Ростові-на-Дону для участі у судовому засіданні.

Зазначається, що дії російської сторони, а також систематичні відмови у доступі українських консулів до Миколи Карпюка і Станіслава Клиха розцінюється як правове свавілля, в результаті якого грубо порушується право незаконно утримуваних громадян України на свободу, безпеку, а також справедливий судовий розгляд.

Також МЗС вимагає від російської сторони усунути наявні перешкоди у відвіданні консульськими посадовими особами України  незаконно утримуваних Миколи Карпюка та Станіслава Клиха і припинити судову розправу над громадянами України.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року український консул вперше за півтора року отримав дозвіл відвідати в чеченській тюрмі громадян України Станіслава Клиха та Миколу Карпюка. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ