У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації хочуть термінової відповіді США на свої вимоги щодо так званих «гарантій безпеки». Також у Москві припускають, що Вашингтон буде зволікати з реакцією.

Про це повідомляє «РИА Новости».

За словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, Москва чекає оперативної реакції Вашингтона на пропозиції.

«Я думаю, вони спробують перевести все це в уповільнений процес, а нам це треба терміново, так як ситуація дуже важка, вона гостра, має тенденцію до подальшого ускладнення», - зазначив він.

Дипломат також припустив, що США будуть навмисно зволікати з відповіддю і виставляти додаткові умови.

«Американці, напевно, будуть намагатися обставити це все додатковими умовами, якимись додатковими вимогами, говорити про різні формати. Загалом, будемо дивитися», - додав Рябков.

Нагадаємо, раніше Рябков заявив, що Росія не буде давати додаткових гарантій безпеки для України й назвав недоречними вимоги США і НАТО щодо проведення «якихось заходів» на території Росії.

А також, «Вголос» писав, що Альянс ніколи не піде на компроміс у питаннях безпеки України, особливо з урахуванням вимог Росії щодо гарантій не розширення Альянсу.

ІА "Вголос": НОВИНИ