Міністерство закордонних справ України (МЗС) не має інформації щодо постраждалих громадян України під час землетрусу у Чилі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"16 вересня в Чилі стався потужний землетрус магнітудою 8,4 бала, епіцентр якого знаходився біля м.Кокімбо на півночі країни. На даний час інформація щодо постраждалих громадян України відсутня", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, громадянам України, які перебувають на території Чилі, особливо в постраждалих районах, МЗС рекомендує постійно відстежувати повідомлення місцевих органів про розвиток сейсмологічної ситуації, дотримуватися інструкцій рятувальних служб Чилі та, у разі потреби, надати свої дані карабінерам і представникам Національної служби з надзвичайних ситуацій МВС Чилі (ONERI, тел.: +56 222 524 366) для подальшого інформування Посольства України в Аргентинській Республіці, до зони відповідальності якого належить Чилі.

Також зазначається, що метою отримання екстреної допомоги або для забезпечення невідкладного реагування на будь-яку наявну інформацію щодо можливого перебування наших громадян в постраждалих внаслідок землетрусу районах Чилі, громадянам України слід звертатися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38 044 238 16 57, до Посольства України в Аргентині за номером телефону: +54 911 61 999 414 або Почесного консульства України в Чилі: +56 222 481 800.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Чилі стався потужний землетрус, оголошено загрозу цунамі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ