Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Також відомство попереджає українців, які перебувають в країнах Південної Америки і Карибського басейну про те, що вірус Зіка передається через укуси комарів, і рекомендує користуватися репелентами, носити закритий одяг, уникати відвідування парків, лісів, озер.

"Нагадуємо, що в разі потрапляння в надзвичайні ситуації, загрозі життю і здоров'ю на території латиноамериканських країн, громадянам України слід звертатися в найближчі дипломатичні або консульські установи України, або телефонувати на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого Всесвітня організація охорони здоров’я скликала екстрений комітет через вибухове поширення вірусу Зіка для визначення світової реакції на масштаби, яких набуває поширення вірусу, і відсутність вакцини або лікування проти нього. 

Раніше повідомлялося, що влада Сальвадору закликає мешканок цієї центральноамериканської країни утриматися від вагітності до 2018 року, аби уникнути передачі дитині небезпечного захворювання, яке поширюють москіти. уряд ухвалив рішення видати таку рекомендацію через 5397 випадків захворювання на вірус Зіка, що виявили у Сальвадорі протягом минулого року та перших днів цього. 

ІА "Вголос": НОВИНИ