Міністерство закордонних справ України закликає українських і російських політиків до стриманості при коментуванні ситуації навколо Чорноморського флоту Росії. Про це журналістам повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко на прес-конференції, інформують «Українські новини».

«Хотів би звернути увагу на відповідальність деяких політичних сил як в Україні, так і в Росії за нагнітання обстановки, а також закликати їх до стриманості, виходячи з того, що йдеться про стратегічні відносини двох великих держав регіону», - сказав Огризко.

Як повідомлялося, 13 січня між Україною і Росією виникла суперечка з приводу приналежності Ялтинського маяка (Крим).

МЗС Росії стверджує, що маяк перебуває в розпорядженні Чорноморського флоту Росії.

МЗС України своєю чергою повідомляє, що базові договори, які регулюють правила тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України, не передбачають передачі в оренду ЧФ Росії об’єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення, оскільки це суперечить українському законодавству.

Тепер, за повідомленням МЗС України, управління об’єктами навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавання від імені держави відповідно до постанови Кабінету Міністрів №1282 від 17 серпня 1998 року здійснює державне підприємство «Держгідрографія» Міністерства транспорту і зв’язку України.

ProUa

ІА "Вголос": НОВИНИ