Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«У Вашингтоні знову продемонстрували політичне безглуздя, пред'явивши звинувачення співробітникам російського публічного акціонерного товариства Совфрахт за поставки в Сирію авіаційного палива. Ще у 2016-2017 роках США заблокували у своїх банках грошові перекази зазначеної компанії на 5,5 мільйона доларів, а тепер у відповідь на наші вимоги повернути ці кошти зробили новий одіозний крок», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що авіаційне паливо, доставку якого забезпечував «Совфрахт», призначалося для підрозділів ВКС Росії.

«Посилання США на власні санкції проти законної влади Сирії, яка несе основний тягар цієї боротьби в інтересах безпеки на всій планеті - не просто нова обурлива спроба поширити американські національні закони далеко за межі кордонів США, а й фактична підтримка терористів», - заявляють у МЗС РФ.

«Новий антиросійський випад - ще одне підтвердження того, що в США, які колись підтримували моджахедів в Афганістані і самі випестували «Аль-Каїду», ніяк не хочуть вчити уроки історії і знову, як ми вже зазначали, шукають ворога не там, де він є насправді», - заявили в зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ заявили, що настирливе бажання нашкодити Росії, а не допомогти їй у боротьбі з тероризмом, дорого обійдеться американському народу.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ