Про це повідомляє Радіо свобода

«У зв'язку з підвищеною громадською активністю, яка спостерігається в автономній області Каталонія протягом останніх тижнів і може мати місце упродовж наступного місяця, рекомендуємо уникати масових скупчень людей», – йдеться у повідомленні генерального консульства України в Барселоні.

У консульстві також просять українців неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії, зокрема, мати при собі оригінали паспортних документів.

В іспанській Каталонії спалахнули протести після арешту 14 чиновників уряду Каталонії та обшук в міністерствах регіонального уряду у Барселоні через підготовку забороненого Мадридом референдуму щодо незалежності.

Іспанський уряд вважає, що голосування, заплановане на 1 жовтня, є незаконним, а Конституційний суд призупинив закон про референдум, ухвалений каталонським парламентом.

Лідер іспанського регіону Каталонія заявив, що наполягатиме на планах провести 1 жовтня референдум про незалежність від Іспанії, попри оголошення таких дій незаконними з боку центрального уряду і судів.

Регіон Каталонія, неподалік кордону з Францією, має населення у 7,5 мільйонів людей. До регіону належить відоме туристичне місто Барселона. Каталонія, яка має статус «автономної спільноти», є частиною Іспанії з 15-го століття. Багато каталонців мають гіркі спогади про заборону на використання їхньої мови та інші утиски під час диктатури 1939-1975 років генерала Франсіско Франка.

 

«Вголос»

.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ