Про це на своїй сторінці у Twitter написала речник МЗС Мар'яна Беца.

За її словами, Балух вже голодує 142 дні, Сенцов - 86.

«А за цифрами людські життя. Триває голодування Балуха та Сенцова. Вимагаємо від РФ їхнього звільнення», - наголосила Беца.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

Згодом сестра повідомила, що український режисер, який голодує в російській колонії, знаходиться на межі життя і смерті.

31 липня у Росії не дозволили священику відвідати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

4 липня українського незаконно увязненого, режисера Олега Сенцова, у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Як писав «Вголос», Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулась з вимогою дозволити їй терміново відвідати ув'язненого Володимира Балуха в окупованому Криму.

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українця, також встановили камери відеоспостереження.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ