Про це йдеться в заяві відомства.

«Діалог відбуватиметься шляхом проведення в столицях та регіонах серії круглих столів на принципах широкого залучення, передусім, представників політичних партій (на загальнодержавному та регіональному рівнях), регіональних органів влади та місцевого самоврядування, громадянського суспільства та наукових кіл.

Заходи високого рівня відбуватимуться під головуванням колишніх Президентів України Леоніда Кравчука та Леонід Кучми. Їм надаватиме підтримку спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ посла Вольфганга Ішингера у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ», - сказано в заяві.

«Діалог включатиме тематичні блоки, які стосуються конституційного процесу. Зокрема, йдеться про децентралізацію, місцеве самоврядування, захист національних меншин, баланс гілок влади, включаючи реформу системи юстиції та відносини між державою і громадянином. Діалог буде також відкритим для розгляду ширшого кола питань щодо зміцнення системи державного управління, та може враховувати інші питання, які будуть запропоновані учасниками», - йдеться в заяві.

Результати та рекомендації Діалогу будуть представлені Верховній Раді, Кабінету Міністрів, органам місцевої влади та громадянському суспільству з метою їх імплементації на практиці, включаючи підготовку змін до законодавства.

Діалог національної єдності є відповіддю української влади на реальне бажання громадян України спільно, в мирний спосіб, на основі консенсусу і взаємоповаги розбудовувати єдину, неподільну та суверенну державу.

«Шляхом започаткування Діалогу національної єдності Україна вкотре підтверджує відданість зобов’язанням в рамках Женевського документа від 17 квітня ц.р.

Розраховуємо на сприяння та підтримку міжнародного співтовариства, передусім, сторін женевських домовленостей задля успішного проведення Діалогу національної єдності як одного з ініційованих українською владою першочергових кроків з деескалації ситуації в південно-східних областях України», - заявляє МЗС.

Нагадаємо, сьогодні в.о. президента України Олександр Турчинов та колишні глави держави Леонід Кравчук та Леонід Кучми зустрілись у Верховній Раді за круглим столом для врегулювання кризової ситуації в країні. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ