Про це повідомляє Romania TV.

Зазначимо, що мітинг на площі Перемоги у Бухаресті розпочався ввечері 10 серпня о 19.00. В ньому взяли участь десятки тисяч людей.

Проте ще до початку демонстрації між протестувальниками і поліцією сталися сутички, в результаті яких поліція застосувала сльозогінний газ. Тоді повідомлялося про 36 постраждалих.

Протягом вечора поліції ще неодноразово довелося використовувати сльозогінний газ, оскільки до мирних протестувальників приєдналися агресивно налаштовані групи футбольних фанатів, які не припиняли спроб прорвати поліцейський кордон.

Загалом у результаті протестів медичну допомогу отримали 440 людей, з них 24 правоохоронці. 65 людей були госпіталізовані, решті допомога була надана на місці.

Організатори протестів скликають новий мітинг на вечір суботи під гаслом: «Ми не підемо, доки не підете ви!».

Варто додати, що румуни, які живуть за кордоном, почали приїздити в країну напередодні антиурядового протесту, на якому вони закличуть уряд до відставки і проведення дострокових виборів.

Чимало з трьох мільйонів румунів, які проживають за кордоном, заявляють, що вони були змушені виїхати з країни через корупцію, низьку заробітну плату та відсутність можливостей.

Нагадаємо, що масові протести румунської діаспори вже відбувалися у травні 2018 року через відхилення влади від проєвропейського курсу.

ІА "Вголос": НОВИНИ