Таке рішення, сьогодні 8 жовтня, прийняв Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час зустрічі з бійцями та командирами 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, передає прес-служба Міноборони.

«Окремі підрозділи 51-ї окремої механізованої бригади проявили героїзм у боях за Савур-Могилу та під час звільнення багатьох населених пунктів на Донбасі. Особливо Президент відзначив героїзм розвідників з батальйонно-тактичної групи «Колос», яка однією з перших взяла під контроль Савур-Могилу; протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив значні сили противника; ремонтну бригаду, яка виконувала свої обов’язки в умовах постійного обстрілу; танковий підрозділ, який здійснив рейд на ворога під час виходу наших військ під Іловайськом. З іншого боку, в бригаді було зафіксовано близько чотирьох десятків випадків дезертирства, а події під Волновахою стали соромом для Української армії, коли в результаті пияцтва та непрофесійних дій загинуло багато військових», - йдеться в повідомленні.

«Нам потрібна правда, якою б вона не була», — наголосив Президент України.

«Нам потрібно відзначити справжніх героїв і дати належну оцінку тим, хто не витримав і схибив. На жаль, такі військовослужбовці були у вашій частині. Перед пам’яттю загиблих героїв та тих, хто, попри все, вистояв, ми маємо обов’язок бути мужніми і чесними як в оцінках дій 51-ї бригади, так і в оцінках дій інших підрозділів Збройних Сил України», — зауважив Верховний Головнокомандувач ЗС України.

За словами Глави держави, основою нової бригади мають стати герої 51-ї.

«Ті підрозділи, які героїчно себе проявили, не мають бути розформовані. Вони мають у повному складі зі збереженням своїх традицій стати основою нової бригади. Ті ж випадки, коли військовослужбовці проявили слабкість духу та стали дезертирами, будуть об’єктивно розслідувані», — наголосив Президент.

Після відкритої розмови Президент доручив виконуючому обов’язки командира бригади представити до нагород бійців, які проявили мужність.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ