Про це сьогодні, 19 лютого, під час брифінгу розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, відповідну Програму заходів ухвалили на сесії міської ради. На виконком, що відбудеться цієї п'ятниці, вже готують рішення про конкурс мистецько-архітектурних проектів на скульптурні композиції українським бійцям Листопадового Чину та їх подальше встановлення на вул. Городоцькій та вул. Польовій.

«Починаємо роботи цього року і щодо благоустрою каплиці Петрушевича: відповідні реставраційні роботи на Личаківському кладовищі. Крім того, передбачені кошти у бюджеті – близько 1 млн грн – на благоустрій територій поховань УГА на території Янівського кладовища», додав Андрій Москаленко.

Також, як розповів заступник мера Львова, серед інших заходів, встановлення інформаційних таблиць у Львові з інформацією про основні історичні факти Листопадового Чину та ЗУНР у місті. «Це, зокрема, меморіальна таблиця до 100-ліття підняття синьо-жовтого прапора над Ратушею січовим стрільцем, а також таблиці на будинку на вул. Дорошенка, 40 тощо. Перші таблиці з'являться у місті вже у квітні», – уточнив чиновник.

За його словами, передбачили і реставрацію фасаду на вул. Винниченка, 2, де свого часу мешкав Євген Петрушевич. На це у міському бюджеті є 675 тисяч грн.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ