Чоловік віком від 65 до 80 років помер на КПВВ «Станиця Луганська». Він очікував переходу на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС з посиланням на дані місії СММ ОБСЄ від 29 грудня.

За словами лікарів, чоловік прийшов на блокпост вранці.

"На блокпості найманців на південь від мосту у Станиці Луганській спостерігачі СММ бачили в кареті "швидкої" тіло померлого чоловіка. За словами медпрацівників, зранку чоловік віком від 65 до 80 років прибув на цей блокпост, однак йому стало погано, що привело до летального результату", – йдеться у повідомленні.

За кілька годин біля цього ж блокпосту команда СММ бачила всередині "швидкої" жінку на вигляд біля 80 років.

"Лікар з міжнародної організації, який був присутній на блокпосту, повідомив, що жінка поскаржилася на проблеми з серцем після того, як перейшла блокпост з боку підконтрольних владі України районів, і що її доправлять до лікарні в Луганську", – йдеться у повідомленні.

"Збройні формування РФ та їхні найманці не припиняють створювати труднощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення... Штучне створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку бойовиків в черговий раз наражає на небезпеку мирне населення, демонструє відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов’язань", – заявили представники української сторони СЦКК.

ІА "Вголос": НОВИНИ