[media=156575,156576,156577,156578,156579,156580,156581] 

Про це інформує прес-служба поліції.

Оперативники кримінальної поліції Чернівецької області затримали групу квартирних злодіїв-«гастролерів». Зловмисники тривалий час вчиняли крадіжки з помешкань жителів кількох областей заходу України. Для вчинення крадіжки вони обирали квартири, двері яких могли свідчити про заможність власників помешкань.

Поліцейські встановили, що один із затриманих, уродженець Тернопільської області, досить швидко відкривав двері шляхом підбору ключа. Злодій зі спільником, уродженцем Луганщини, а нині – жителем Чернівців, за дуже короткий час встигали знайти гроші і ювелірні вироби, після чого зникали.

Зловмисники використовували прийоми конспірації у своїй «роботі». Залежно від ситуації вони для відвернення уваги можливих свідків могли перевдягатися в уніформу будівельників, електриків, представників Інтернет-провайдерів тощо. Обкрадаючи житло, зловмисники спілкувалися за допомогою радіостанцій.

Після затримання злодіїв оперативники з’ясували, що 43-річний уродженець Луганщини неодноразово судимий за крадіжки. Чоловік вчиняв злочини як сам, так і в групі з іншими зловмисниками. Його 42-річний спільник з Тернопільщини також має багатий кримінальний «досвід».

У затриманих правоохоронці вилучили два автомобілі, один з яких – іномарка еліт-класу. Також вилучено зброю, відмички та інші речові докази: ювелірні вироби, гроші, крадені речі.

Обох злодіїв взято під варту. Тривають заходи з перевірки затриманих на їхню можливу причетність до вчинення подібних злочинів в інших областях України.

ІА "Вголос": НОВИНИ