11 працівників райвідділу поліції в Кривому Розі спіймали на хабарництві.

Про це повідомили на сайті Національної поліції.

Йдеться про 11 поліцейських, на чолі з начальником райвідділу патрульної поліції. Слідчі департаменту внутрішньої безпеки кажуть, правоохоронці збирали щомісячну данину з фермерів, підприємців та  співробітників залізниці. Не гребували хабарями від чорних лісорубів та п'яних водіїв.

Як повідомили, поліцейські до корупційної схеми залучили свого колегу – 25-річного слідчого поліції. Задля безпеки, хабарі просили переводити на картки посередників, суми називали завуальовано. Лише за час досудового розслідування копи назбирали 3 млн. гривень.

Оперативники ДВБ та слідчі ДБР провели 17 санкціонованих обшуків за місцем несення служби та проживання фігурантів. Вилучено банківські картки, мобільні телефони, гроші. Дніпропетровською обласною прокуратурою погоджено оголошення про підозру 11 поліцейським. У разі доведення вини їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Тривають подальші слідчі дії.

Нагадуємо, як «Вголос» писав, на Львівщині було викрито групу в'язнів, які займались шахрайством у соцмережах. Як відомо, зловмисники за допомогою соціальних мереж створювали фейкові оголошення про надання послуг та продаж товарів. Головною умовою такого «бізнесу» була передоплата, однак, отримавши гроші – фігуранти видаляли оголошення та «зникали».

Також, сьогодні кіберфахівці СБУ викрили хакерів всесвітньо відомого угруповання «Armagedon», яке здійснило понад 5 тисяч кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.

ІА "Вголос": НОВИНИ