У Дніпропетровській області матір морила голодом власну доньку, хвору на ДЦП та синдром Дауна. Доньку доставили до лікарні працівники соцслужби.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, працівники соціальної служби примусово забрали хвору дівчину, яка жила на брудному матраці без ковдри і подушки.

За словами прокурора криворізької місцевої прокуратури №1 Михайла Безсмольного, у квартирі, де жила матір з донькою була повна антисанітарія, а на кухні не було ні продуктів харчування, ні питної води.

Матір, яка ледь не заморила доньку голодом, не надто переймається ні сміттям та брудом, ні станом дитини. Разом тим, вона запевняє, що все через безробіття - коли була змога, то вона годувала доньку.

Про стан дитини соцслужбі повідомили сусіди три місяці тому. Матері рекомендували відправити хвору дитину спеціалізованого інтернату, де вона могла б відвідувати доньку.

Жінка з хворою на ДЦП та синдром Дауна донькою виживала на дві з половиною тисячі гривень в місяць, які держава виплачує по догляду за дитиною з інвалідністю. Районна рада також двічі надавала жінці по 10 тисяч гривень допомоги, але на що їх витратили невідомо. Можливо через це матір не хотіла віддавати доньку в інтернат, тому прийшлося примусово її забирати.

За словами лікарів, дитина важить всього 9 кілограмів, що критично мало навіть у випадку її важкої хвороби. Так, нормальна вага при її віці - 45 кілограмів.

Головна лікарка дитячої лікарні Анна Горбань повідомила, шо дитина потребуватиме довгої реабілітації та огляду вузьких спеціалістів. На відновлення її здоров'я піде щонайменше рік.

Рішення про те, чи залишати дитину в інтернаті, чи повертати матері, буде вирішувати суд. Він також визначить, чи притягувати жінку до кримінальної відповідальності. У разі визанння провини матері у нехтуванні здоров'ям дитини, їй загрожує до 5 років ув'язнення.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ