Служба безпеки України зловила на Дніпропетровщині таксиста, який виявився прихильником «російського козацтва», російської православної церкви та агітував за відділення області від України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей.

«Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і »приєднання« до РФ на умовах федералізації. Задокументовано, що зловмисник також підтримував контакти із членами так званих »козачих формувань« терористів», - йдеться у повідомленні пресслужби установи.

До того ж, чоловік відкрито агітував символіку країни-агресора за допомогою наліпок на своєму авто та пропагував клієнтам  ідеї «русского мира».

При цьому, із опублікованих фотографій видно, що затриманий віддав перевагу «євроблясі» німецького виробництва, марки Opel.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили у таксиста заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку.

Стосовно таксиста відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України в Донецькій області викрила інформаторку так званої «ДНР», яка «зливала» розвідувальні дані про українських військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ