На Донбасі два безпілотні літальні апарати (БПЛА) Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ потрапили під обстріл зі стрілецької зброї.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"У Кадіївці та Новотошківському два безпілотні літальні міні-апарати СММ потрапили під вогонь зі стрілецької зброї", - йдеться у звіті місії.

Зокрема, "10 листопада, здійснюючи політ безпілотного літального міні-апарата СММ над об'єктом військового типу поблизу населеного пункту Кадіївка (кол. Стаханов, непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська), приблизно за 2 км на південний схід від позиції патруля місії, спостерігачі чули орієнтовно 20 пострілів і черг зі стрілецької зброї, що, за оцінкою, були здійснені по міні-БПЛА".

Також спостерігачі відзначили, що 11 листопада, здійснюючи політ міні-БПЛА на висоті 120 м біля населеного пункту Новотошківське (підконтрольний урядові, 53 км на захід від Луганська), орієнтовно за 50 м на південний схід від позиції патруля СММ, чули постріл зі стрілецької зброї, здійснений з району за 30–50 м на південний захід, за оцінкою, по безпілотному літальному апарату.

"Команда Місії бачила щонайменше трьох озброєних військовослужбовців Збройних сил України на блокпості за 20–30 м на південний захід від місцеперебування патруля СММ та запустила БПЛА у межах видимості з блокпосту", - стверджують спостерігачі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ