У понеділок, 13 травня, бійці 30-ї механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького стали свідками того, як терорист «ДНР» наклав на себе руки, підірвавшись на власній гранаті.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби бригади на сторінці у Facebook, передає «Обозреватель»

«На голосове попередження українських бійців зупинитись та скласти зброю горе-бойовик відкрив вогонь по наших військовослужбовцях, які своєю чергою адекватно відповіли з рівнозначної зброї. Під час нетривалої перестрілки непроханий гість отримав поранення. Розуміючи, що на допомогу своїх «таваріщєй» розраховувати поранений не може, а першу медичну допомогу надаватимуть як завжди лише «злі укропи», він вирішив героїзувати себе та увіковічнити своє прізвище: засунув гранату під бронежилет у спробі підірвати всіх, хто матиме намір наблизитися і спробувати допомогти нещасному», — йдеться в повідомленні військових.

Однак граната здетонувала раніше, ніж бойовик запланував.

«Якби загиблий менше вірив своїм «політрукам» і російським пропагандистським ЗМІ про «кровожерливість бендерівців» і знав, що всім пораненим українська сторона завжди надає медичну допомогу, дотримуючись Женевських конвенцій, то поранений мав би всі шанси жити замість вкорочувати собі віку», — наголошують бійці 30-ї омбр.

«Тому, якщо хтось із ворожої сторони зараз читає цей пост, знайте – військовослужбовці ЗСУ дотримуються «законів і звичаїв війни», прописаних ще століття тому, а значить йти на крайнощі і жертвувати своїм життям, як це зробив цей небіжчик, заради утопічного майбутнього давно загиблої «імперії зла» не варто за жодних обставин», – підсумували українські Герої.

У свою чергу, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан («Штірліц») опублікував на своїй сторінці у Facebook прижиттєві фото померлого терориста і розкрив його особисті дані.

Безглузде самогубство вчинив Костянтин Варганов – громадянин України, який воював у лавах ворога. Він служив у лавах окупаційної 7 ОМСБр 2 Армійського корпусу.

Нагадаємо, ЗСУ просунулися на 1,5 км у Луганській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ