Як інформує прес-служба ДПСУ, під час несення служби прикордонний наряд помітив автомобіль «Тойота», який, під’їхавши до контрольного поста, почав швидко здавати назад та намагався змінити напрямок руху. Щоб не допустити протиправну діяльність, прикордонники відразу заблокували можливі шляхи втечі та затримали транспортний засіб.

В автомобілі було двоє осіб: 48-річний громадянин Росії, який був у військовій формі з ознаками приналежності до підрозділів незаконних збройних формувань, та громадянка України – жителька Донецька.

Під час співбесіди росіянин та українка розповіли, що їхали із Донецька до Новоазовська, щоб потім перебратися в Росію, але втратили орієнтування на місцевості. Коли побачили прапор й українську символіку, зрозуміли, що потрапили на блокпост українських силовиків, тому  спробували втекти.

Під час подальших перевірочних заходів прикордонники з’ясували, що затриманий громадянин Російської Федерації прибув на Донбас із Республіки Саха (Якутія) та певний час перебував у складі одного з підрозділів терористичних формувань.

За цим фактом поінформовано компетентні органи. Затриманих передано співробітникам СБУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ