Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За сприяння керівництва поліції області, підрозділом внутрішньої безпеки викрито у вимаганні хабара у розмірі 8 тисяч доларів США підполковника, майора та капітана зазначеного управління.

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у Донецькій області отримали оперативну інформацію про те, що оперативник Управління карного розшуку поліції регіону примушує мешканця Маріуполя передати йому 3 тисячі доларів США. Гроші співробітник відділу з розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням транспортними засобами, вимагав за повернення вилученого раніше автомобіля.

За відомостями, зібраними УВБ, обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження. Про задокументований оперативниками внутрішньої безпеки і СБУ факт вимагання було повідомлено і керівництво поліції Донецької області.

У цей же час до УВБ поліції надійшла ще одна скарга на неправомірні дії співробітників цього ж підрозділу кримінального блоку. Щоправда цього разу заявником виявився чоловік, причетний до викрадення чужого автомобіля.

Він з братом поцупив «Жигулі», але того ж дня злодіїв знайшли оперативники розшуку. Поліцейські – заступник начальника відділу та старший оперуповноважений – запропонували автовикрадачам «вигідну» угоду: підозрюваним у вчиненні злочину буде лише один брат, а другий проходитиме у статусі свідка. За це мешканець Волновахи мусив заплатити працівникам УКР 8 тисяч доларів США.

В момент передачі частини зазначеної суми – 80 тисяч гривень – підполковника та майора поліції затримали працівники внутрішньої безпеки, СБУ та прокуратури обласного регіону.

На теперішній час хабарників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Встановлюється можлива причетність до протиправної діяльності інших працівників підрозділу. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігурантам та обрання їм міри запобіжного заходу, пов’язаної з триманням під вартою.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ