Про програму святкувань Бойківських фестин на вихідні у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів голова Турківської районної адміністрації Олександр Лабецький.

«У суботу, 5 серпня, на центральній площі м. Турки на гостей чекає огляд-конкурс автентичного фольклору «Відлуння Бойківського краю», відтворення фрагментів «Бойківського весілля», конкурс «Княгиня Бойківщини», вечірній концерт, - зазначив голова РДА. - Також відбудеться у межах заходу з транскордонного співробітництва «Україна-Польща» зустріч бойків України та Польщі в с.Лопушанка Турківського р-ну».

За його словами, у неділю, 6 серпня, гостей запрошують на співоче поле у с. Явора. «Там  відбудеться свято мистецтв «Відлуння Бойківського краю», військово-патріотична акція «Бойки на стражі України», у її межах презентують виставку української зброї, військової техніки з фронту, фотоколажі  про майдан і АТО. А самі бійці з Турківщини ділитимуться  спогадами про події на сході», – додав Олександр Лабецький.

Також він розповів і про організацію таких заходів як «Бойківська гостина» та «Автентична Бойківська кухня», на яких організують майстер-класи приготування страв від бойківських господинь та частуватимуть гостей; презентацію сільських рад Турківщини «У гості до бойків», де господарі розмістять колиби, в яких частуватимуть гостей та співатимуть коломийки. Запланований і конкурс силачів «Найсильніший бойко» під егідою Василя Вірастюка, святковий феєрверк та «Бойківська ватра».

Нагадаємо, бойки з різних країн світу з'їхалися на Львівщину на фестони, які тривають упродовж 2-6 серпня.

ІА "Вголос": НОВИНИ