Під час форуму презентували бойківські народні  промисли, обряди та автентичну кухню, відбувалися майстер-клас, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Також відбулася конференція «Туризм і традиції: виклики та перспективи», на якій представили туристично-рекреаційну привабливість Бойківщини, обговорили ефективні методи, проблеми та перспективи розвитку туризму на Бойківщині.

«Бойківський форум є важливою подією  в житті Львівської області, оскільки він дає можливість прославити та відкрити Україні і світові привабливість Бойківщини, стверджує наявність унікального туристично-рекреаційного та культурно-мистецького потенціалу, переконує, що тут можна зробити дивовижні відкриття», – зазначила заступник департаменту міжнародного співробітництва та туризму ОДА Оксана Погорілко.

За її словами, на сучасному етапі Бойківщина має реальну можливість скерувати до себе значні туристичні потоки завдяки появі низки сприятливих факторів, одним з яких є внесення до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО  дерев’яної церкви Пресвятої Богородиці 1838 року у селі Матків, що на Турківщині, яка є шедевром архітектури і не має аналогів у світі.

Як писав «Вголос», торік 8 українських дерев’яних церков Карпат отримали міжнародні сертифікати спадщини ЮНЕСКО.

ІА "Вголос": НОВИНИ