[media=152691,152692,152693] 

Про це розповіли в ГУНП Харківської області.

Як розповіла оперуповноважений Управління протидії наркозлочинності старший лейтенант поліції Анастасія Томиліна, під час проведення санкціонованого обшуку на території приватного домоволодіння раніше судимого 52-річного мешканця селища Веденка поліцейські виявили та вилучили полімерний мішок з речовиною рослинного походження в сухому подрібненому стані темно-зеленого кольору вагою близько 200 грамів та 14 пакетів вагою близько 70 грамів, саморобний пристрій для споживання наркотичного засобу, пістолет-револьвер та гроші в сумі 1150 гривень та 500 доларів США.

Правоохоронцям чоловік пояснив, що пакети з рослинною речовиною належать йому особисто і є канабісом.
За інформацією офіційного сайту Організації Об’єднаних Націй з боротьби проти незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, вартість вилученого на «чорному» ринку складає близько 13 500 гривень.

Нині відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ