Погрожував сину бойовою гранатою: поліція Київщини повідомила про підозру мешканцеві Бучанського району.

57-річний фігурант зберігав після деокупації області боєприпаси вдома та на підпитку погрожував гранатою сину. Йому загрожує до семи років за ґратами.

Днями правоохоронці Бучанського управління поліції Київщини отримали повідомлення від 28-річного мешканця однієї з громад району про те, що його батько, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, погрожує йому вбивством. Заявник розповів, що родич узяв бойову гранату, висмикнув із неї чеку й упритул підійшов до нього.

Прибувши на місце, наряд групи реагування патрульної поліції з’ясував, що зловмисник сховав гранату на кухні. Для її безпечного вилучення, правоохоронці викликали вибухотехнічну службу.

Крім того в ході проведення невідкладного обшуку помешкання, правоохоронці вилучили у фігуранта корпус гранати Ф-1, та магазини з 41 патроном калібру 7,62. 
За фактом зберігання бойових припасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України) та за фактом погрози вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України), за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури, слідчі повідомили фігуранту про підозру. 

ІА "Вголос": НОВИНИ