У четвер, 14 грудня, на кордоні з Польщею водій на мікроавтобусі з польськими номерами збив трьох українських водіїв. Інцидент стався неподалік від пункту пропуску Гребенне – Рава-Руська.

Про це повідомила "Радіо Свобода". 

Зазначається, що в момент аварії українські водії ходили по пішохідному переходу. Інцидент стався на очах у польської поліції.

Водія мікроавтобуса затримали, з ним проводять процесуальні дії. Генеральний консул України в Любліні Олег Куць зазначив, що українським водіям була надана медична допомога. 

"За попередньою інформацією постраждали два українських водії. У одного – забій руки, в іншого забій ноги. Їм надали допомогу на місці, від госпіталізації відмовилися. Ми з ними перебуваємо в постійному контакті. На місце виїхав наш консул, щоб докладніше з'ясувати всі обставини", – додав він.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ