Армія Сполучених Штатів планує розмістити спостережні пости на кордоні Сирії та Туреччини.

Про це інформує DW.

Так, за словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, подібний крок дозволить уникнути посилення напруги між Туреччиною і курдськими воєнізованими формуваннями.

Він підкреслив, що спостережні пости будуть чітко позначені, "щоб Туреччина знала, де вони розташовані", і що їх встановлення обговорювалося з Анкарою.

У листопаді представники "Демократичних сил Сирії" (SDF - альянсу сирійської опозиції і курдських формувань) заявили про продовження операції проти терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) в регіоні.

Курди були змушені призупинити операцію, яка ведеться з вересня, через обстріли їх укріплень турецькою армією. Раніше бійці SDF внесли істотний внесок у встановлення контролю над опорними пунктами терористів в сирійських провінціях Ракка і Дейр-ез-Зор.

Основу SDF складають курдські воєнізовані формування "Загони народної самооборони" (YPG). Загони YPG є союзником США по боротьбі з ІД.

Разом з тим, Анкара вважає воєнізовані формування курдів сирійським відгалуженням Курдської робочої партії, яка визнана в Туреччині терористичною організацією.

ІА "Вголос": НОВИНИ