В четвер, 29 квітня, між Киргизстаном та Таджикистаном на кордоні стався збройний конфлікт. Обидві країни звинуватили один одну в ескалації конфлікту на кордоні.

Про це пише"Інтерфакс« з посиланням на прикордонну службу Киргизстану.

Згідно з повідомленням, таджицька сторона відкрила вогонь, після чого киргизькі силовики почали стріляти у відповідь.

»Приблизно о 17:00 таджицька сторона відкрила вогонь по прикордонній заставі «Капчигай», «Мін-Булак», «Достук» та прикордонних постах «Кожогар» і «Булак-Баші». В результаті мінометного обстрілу загорілася застава «Достук». У відповідь на дії таджицьких силовиків спецназ «Бору» прикордонної служби захопив прикордонну заставу «Ходжа А'лло» Таджикистану«, – йдеться в повідомленні.

На кордоні Таджикистану та Киргизстану спалахнув новий збройний конфлікт

Пізніше, глава МЗС Киргизстану Руслан Казакбаєв заявив, що наразі між сторонами ведуться переговори щодо врегулювання конфлікту на кордоні. Так, вони проходять на всіх рівнях.

«Сподіваюся, що в якнайближчий час конфлікт вдасться врегулювати. Потім МЗС зробить заяву», - зазначив він.
Також за даними влади Киргизстану, прем'єри Киргизстану та Таджикистану зустрінуться сьогодні на полях Євразійської міжурядової ради, щоб обговорити ситуацію на кордоні.
«Глави урядів двох країн обговорять ситуацію, що склалася на киргизько-таджицької державному кордоні», - заявили в уряді.
Пізніше стало відомо, що глави МЗС Киргизії і Таджикистану домовилися припинити вогонь на кордоні з 20:00 за місцевим часом (17: 00 за київським) 29 квітня. Крім того, міністри також домовилися відвести війська на місця постійної дислокації.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ