На кордоні з Росією викрили креативну спробу перевезти насіння сортової марихуани.

Щоб відволікти прикордонного пса кур’єр віз із собою суку, а насіння ховав у зернах кукурудзи, повідомляє Держприкордонслужба.

Насіння конопель віз 33-річний українець. Чоловік автомобілем «Ford» їхав у Росію через єдиний діючий на Луганщині пункту пропуску «Мілове». З ним у салоні транспортного засобу було також троє пасажирів та собака породи лайка.

Зазначається, що перевіряти автівку прикордонникам допомагав службовий пес «Сімба». Ігноруючи самку, спанієль відповідально виконав свою роботу та відчув завчений запах в пакунку з кукурудзяним зерном. Між кукурудзи правоохоронці виявили 56 насінин конопель, розфасованих в окремі упаковки, на яких були нанесені назви сортів марихуани.

Водій повідомив, що за хорошу винагороду зголосився  доставити насіння у Росію. Також кур’єр зізнався, що взяв з собою суку навмисно – для того, щоб відволікала службових собак на кордоні.

Водія з «товаром» прикордонники встановленим порядком передали представникам правоохоронних органів для прийняття відповідних правових рішень.

Як повідомлялося, прикордонники проводять спецобробку транспорту проти поширення коронавірусу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ