Про це в п'ятницю, 25 травня, повідомляє прес-служба НАБУ. 

Зокрема, правоохоронці повідомили чиновнику про підозру у вчиненні злочину за статтею одержання неправомірної вигоди. Цього самого дня про підозру повідомлено і пособнику голови сільради.

За даними слідства, згаданий чиновник за попередньою змовою з пособником вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 90 тисяч доларів від іншої фізичної особи.

«Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га в Київській області та вчинення дій для підписання відповідного рішення сільради», - йдеться в повідомленні.

Як доповіли у відомстві, 24 травня під час обшуку детективами НАБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди в розмірі 90 тисяч доларів. 

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро та працівники управління Служби безпеки у Дніпропетровській області викрили на хабарі у 15 тисяч доларів суддю місцевого суду.

Як повідомляв «Вголос», колишнього міліціонера, котрий вимагав та одержав 24 тисячі гривень хабара, засудили до 5 років позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ