[media=125911,125912,125913] 

Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Київській області, учора, 14 травня, о 22:30 на лінію «102» поліції Київщини зателефонувала 58-річна жителька села Нижча Дубечня, Вишгородського району, та повідомила про зникнення онуки. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. З’ясувалося, що 10-річна дитина пішла увечері до сусідів гратися з подругою і не повернулася, та про її місце знаходження нікому нічого невідомо.

Поліція Вишгородського району разом бійцями Нацгвардії, кінологами та місцевими мешканцями всю ніч шукали неповнолітню та прочісували вулиці і околиці села. Вранці неподалік від населеного пункту у канаві було знайдено тіло дівчинки без ознак життя, присипане хмизом.

За даним фактом слідчими Вишгородського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Тіло неповнолітньої направлено на судово-медичну експертизу.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до зникнення малолітньої може бути причетним 24-річний уродженець Одеської області, який останнім часом проживав у селі Нижча Дубечня, Кіструга Андрій Валерійович. Чоловік раніше вже притягався до кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, а нещодавно йому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

На час кримінального розслідування молодик перебував під домашнім арештом, однак сьогодні він зник.

Правоохоронці просять допомогти у розшуку Андрія Кіструги. Його прикмети: на вигляд 25-30 років, зріст 165-170 см., середньої тілобудови, волосся пряме, темне, обличчя худорляве. Був одягнений у блакитні джинсові шорти та кофту спортивного типу світло-сірого кольору.

Якщо Вам відомо про місце знаходження Кіструги Андрія Валерійовича, прохання повідомити про це до поліції за номерами телефонів: (073)477-44-41, (044) 579-20-96 або на спецлінію «102».

ІА "Вголос": НОВИНИ