Служба безпеки України викрила у Київській області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті зброї та боєприпасів.

«За попередньою версією слідства, до складу групи входило троє жителів Білої Церкви, серед яких один раніше притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Фігуранти займалися продажем вогнепальної зброї, зокрема перероблених застарілих зразків, приведених у бойовий стан, а також боєприпасів до них», – йдеться в повідомленні СБУ.

Зброю вони переховували за місцями проживання знайомих у приватних домоволодіннях. Своїх клієнтів торгівці зброєю підшукували через власні зв’язки, зокрема у кримінальних колах.

Правоохоронці задокументували факт продажу учасниками групи двох пістолетів, перероблених у бойові, за 18 тисяч гривень та пістолета Макарова за 30 тисяч гривень. Уся зброя була укомплектована набоями.

Зокрема, при обшуках за місцями проживання зловмисників вилучено дві ручні гранати, два пістолети та 300 набоїв до них, а також понад 70 одиниць холодної зброї.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ