У Львівській області батьки масово забирають дітей із табору «Соколята».

Дітям із багатодітних та малозабезпечених родин путівки на відпочинок виділила держава. Про це інформує ТСН.

Умови на базі відпочинку змогли витримати не всі діти. Із Дніпра за двома доньками приїхала пані Олена. Вона розповіла, що діти витримали в таборі лише тиждень, хоча мали бути 21 день.

12-річна донька пані Олени Руслана занедужала вже на третій день у таборі. В неї був різкий біль у животі, нудило, боліла голова та лихоманило.

Незважаючи на гострі симптоми, керівник табору лікарів не викликав. Він запевняв, що в дівчинки нервовий зрив, а не отруєння. Вона нібито посварилась з поругами.

Руслану ушпиталили лише після того, як до директора зателефонувала її мама. Лікарі підтвердили, що в пацієнтки – розлади шлунку.

Нічого надзвичайного керівник табору «Соколята» в отруєнні не бачить. Він зазначив, що не всі діти приїхали здорові.

Достроково забрали вже понад півсотні дітей. Директор називав причину – вони сумують за домом. Батьки ж наголошують, що діти недоїдають та нудьгують. Їжа несмачна, а порції – маленькі. У таборі брудно та не відчиняються вікна.

Мама одного із хлопчиків розповіла, що в таборі діти дихають пилюкою, адже в сусідніх кімнатах триває ремонт. Також після звільнення вожатої батькам сказали шукати нову або ж забирати дітей.

Стало відомо, що тендер на оздоровлення виграв табір, який може прийняти лише 250 дітей. Заклад зобов’язався прийняти вчетверо більше підлітків. Через це в таборі почали швидко робити ремонти.

На оздоровлення дітей з бюджету виділили 600 мільйонів гривень. Путівки розподілені, а кухарів, вожатих та прибиральниць утричі менше, ніж потрібно.

ІА "Вголос": НОВИНИ