У 35-річного чоловіка з Львівщини виявили лептоспіроз. Це небезпечне інфекційне захворювання.

Наразі пацієнт перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні. Його стан – близький до важкого. Про це заявив медик Юрій Собко, пише «Захід.нет».

Лікар розповів, що під час ушпиталення в чоловіка були такі симптоми: підвищена температура, біль у литкових м’язах, інтоксикація та жовтяниця.

Наразі невідомо, де заразився чоловік. Він любить рибалити, тому міг підхопити інфекцію в воді зараженої водойми. Також пацієнт мешкає в селі. Там є щурі, які можуть переносити цю недугу.

У польових умовах носіями лептоспірозу є польові миші, їжаки, щурі та землерийки. Інфікуватися можна при контакті з тваринами або ж під час купання в заражених водоймах.

Збудник хвороби потрапляє в організм через рани або тріщини на тілі, ніс, очі та рот. Спричинити зараження може і вживання інфікованої їжі.

Симптоми з’являються у період від двох днів до чотирьох тижнів. Крім вище перелічених симптомів може бути почервоніння очей, ураження нирок, менінгіт, головний біль, гарячка, ураження печінки та діарея.

Як писав «Вголос», унаслідок опадів на заході України очікуються підйоми рівнів води в кількох водоймах. Про це попереджає Державна служба з надзвичайних ситуацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ