Правоохоронці затримали 41-річного мешканця Львівського району, якого підозрюють у виготовленні фіктивних документів чоловікам призовного віку для перетину кордону. Підозрюваному загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За інформацією правоохоронців, чоловік оформляв для «клієнтів» фіктивні документи, які надавали можливість виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

«Встановлено, що одному із »клієнтів« він планував оформити 3 групу інвалідності, а двом іншим – посвідчення волонтерів. Такі послуги оцінив у 3 тисячі доларів США з особи», — йдеться у повідомленні.

Викрили організатора схеми під час переказу на картковий рахунок 1200 доларів США завдатку від цих осіб. Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільний телефон, банківські картки, чорнові записи, посвідчення благодійної організації, копії закордонних паспортів та інші речові докази.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ