Правоохоронці затримали на Львівщині чоловіка, який оформив кредити у шахрайський спосіб та привласнив коштів дев’яти фінансових установ.

Відомо, що до злочину причетний 30-річний житель міста Новий Розділ. Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Слідчі встановили, що у незаконний спосіб чоловік отримав понад 50 тисяч гривень. Підозрюваний здійснив злочини упродовж липня-листопада минулого року.

У поліції розповіли, що зловмисник отримав доступ до інтернет-банкінгу незнайомої людини. Він заблокував доступ власнику до проведення банківських операцій, змінив особисті дані та пароль.

Згодом злочинець використав паспортні дані чоловіка та від його імені взяв кредити у 9 фінансових установах. Отримані кошти він переказав власні банківські картки або ж картки знайомих.

Кредити він не погашав, тому з урахуванням пені сума зросла вже до 250 тисяч гривень. Власник боргу звернувся в поліцію, адже не знав, що від його імені злочинець взяв кредити.

Шахраю повідомили про підозру. Раніше його вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. За вчинене затриманому загрожує тривале ув’язнення. Максимальний термін – вісім років позбавлення волі.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ