Про це сьогодні, 29 травня, під час апаратної наради в ЛОДА розповів очільник прокуратури Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент «Вголосу».

«Сума хабара по цих кримінальних провадженнях становить в середньому 4 тисячі грн. Але є різні суми», уточнив він.

Зокрема, за словами прокурора, до суду скерували справу щодо начальника митного поста «Броди»   сума хабара становила 700 доларів; інспектора відділу митного оформлення №1 митного поста «Смільниця» хабар у 6 тисяч грн; ще один працівника митного поста «Смільниця» – хабар у сумі 2 тисячі грн; патрульного інспектора Жовківського міського відділу поліції – 300 доларів хабара та інших. Найбільша сума стосується справи щодо сільського голови у Яворівському районі із хабарем у 300 тисяч грн за виділення земельної ділянки учаснику АТО.  

«У нас розслідується ще 48 кримінальних проваджень, пов'язаних із отриманням неправомірної вигоди», додав Юрій Квятківський.

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа додав, до суду зазвичай скеровують «простіші» справи із невеликими сумами хабарів. «Ті справи, в яких є, як то кажуть, «професійні» корупційні дії, вимагають детальнішого розслідування. Ми призначаємо низку експертиз. У нас деякі призначені на 2019, 2020 рік.  І лише отримавши їх результати, зможемо закінчувати розслідування та скеровувати до суду справи», – зазначив він.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ