У червні Львіщина традиційно вшановує пам'ять видатного діяча українського національно-визвольного руху Євгена Коновальця.

З цієї нагоди, у с. Зашків поблизу Львова, вже вп'ятнадцяте відбудеться щорічний молодіжний патріотичний фестиваль «Зашків». Цьогоріч, 130 роковини від дня народження Євгена Коновальця відзначатимуть з 18 по 20 червня.

Про це «Вголосу» розповіли 12 травня під час зустрічі організаторів фестивалю з представниками молодіжних громадських організацій.

Цього року, незмінним організатором фестивалю залишається Міністерство молоді та спорту України, оскільки захід відбувається на державному рівні. Також до проведення фестивалю традиційно долучаться патріотичні громадські організації Львівщини, Львівський обласний молодіжний центр та ЛМР.

У перший день (18 червня, п'ятниця) гості «Зашкова» зможуть відвідати Історико-меморіальний музей Євгена Коновальця. До музею пройде патріотична хода, яка стартуватиме від фестивального поля. Також, організатори планують провести теренову гру та різноманітні патріотичні лекції.

19 червня, в основний день фестивалю, на відвідувачів чекає безліч розваг: різноманітні види спорту, серед яких футбол босоніж та велопробіг, а також - виступи військового оркестру та кінологів, реконструкція бою, вишколи, показ фільму тощо.

Протягом трьох днів на фестивальній сцені виступатимуть популярні українські гурти. Музичну програму організатори фестивалю обіцяють оприлюднити пізніше на своїй сторінці у Facebook.

Організатори підкреслили, що у червні минулого року фестивалю не було. Цього року, ювілейний «Зашків» відбудеться у значно складніших умовах, ніж зазвичай. Питання безпеки в умовах пандемії стоятиме на першому місці. Під час святкувань будуть пильно стежити за збереженням карантинних норм. Також, при вході на фестивальне поле, гостям перевірятимуть температуру.

Додамо, що вхід на фестиваль є безкоштовним. Також, «Зашків» є чи не єдиним фестивалем в Україні, який популяризує здоровий спосіб життя. Тож особливою вимогою до гостей є безалкогольне святкування. За її дотриманням протягом трьох днів слідкуватимуть «тверезі патрулі».

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ