Про це Богдан Чечотка заявив сьогодні під час засідання колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, передає кореспондент «Вголосу».

Він нагадав лікарям, що у квітні розпочалася четверта хвиля демобілізації і через це необхідно бути готовими до того, що військові з часом звертатимуться до лікарів по консультації і медичну допомогу.

«Думаю, що найбільша кількість демобілізованих звертатиметься до стоматологів і для обстеження на гепатит С. Зрозумійте, на Сході України ці люди перебували в далеко не комфортних умовах і нині повертаються додому із загостреним відчуттям справедливості. Я вас дуже прошу і вимагаю приділити цим людям увагу», – наголосив Чечотка.

Він також додав, що для уникнення фінансових проблем можна створити при медичних закладах спеціальні фонди, з яких брати кошти для обстеження та діагностики саме демобілізованих військових.

Нагадаємо, 25 березня в Україні розпочалася четверта хвиля демобілізації, що має завершитися до кінця квітня.

Загалом, відповідно до указу Президента про демобілізацію, з лав Збройних сил України та інших військових формувань планують звільнити 45 тис. військовослужбовців, які вислужили встановлений термін. З них із лав армії – 42 тис., інших військових формувань – 3 тис. осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ