Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Богдан Чечотка під час прес-конференції у понеділок, інформує кореспондент «Вголосу».

Чечотка зазначив, що кожна медична установа на власний розсуд визначатиме, кого із працівників звільняти.

«В медичних закладах є адміністрація та профспілки, які разом визначатимуться, хто із працівників потрапляє під скорочення. Тестів та іспитів немає. У колективах обговорюватимуть між собою питання звільнення, а потім адміністрація прийматиме рішення», – сказав Богдан Чечотка.

Відповідаючи на питання про те, чи не спричинить відсутність чіткого механізму звільнення працівників, корупції в медичних закладах, Богдан Чечотка сказав: «Не думаю, що так виглядає».

Також керівник департаменту зазначив, що зараз фахівці вивчають можливість розроблення програми заохочення працівників, які звільнятимуться за власним бажанням.

Як відомо, торік була прийнята постанова Кабінету міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1024, якою затверджений новий граничний норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками – не більш як 60 ліжок у розрахунку на 10 тис. населення замість норми у 80 ліжок, що існувала раніше. Разом із скороченням кількості ліжок зменшують також кількість медичних працівників.

Нагадаємо, у зв’язку з оптимізацією мережі закладів охорони здоров’я у Львівській області планують звільнити 6 тисяч медпрацівників. 

ІА "Вголос": НОВИНИ