Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів голова Мостиської районної державної адміністрації Степан Буняк.  

«Заходи розпочнуться о 09:00 год богослужінням у церкві Преображення Господнього. Опісля відбудеться церемонія відкриття та чин освячення пам'ятника, – зазначив він. Опісля пам'ять Володимира Топія та Героїв Небесної Сотні вшанують хвилиною мовчання. Також відбудеться покладання квітів до пам'ятника Герою».

За його словами, пам'ятник виготовили за кошти родини та кошти, виділені у межах обласної Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та їхніх родин, а також Героїв Небесної Сотні.

Також Степан Буняк додав, що за кошти Мостиського районного бюджету та кошти, виділені місцевою міською радою, здійснили благоустрій території навколо пам'ятника. Витратили на роботи 200 тисяч грн. 

Довідка:

Володимир Топій (26 квітня 1955 – 18 лютого 2014 рр) – активний учасник Революції гідності. Народився у м. Судова Вишня. Загинув, коли рятував від вогню будинок профспілок.

12 жовтня 2014 року у м. Судова Вишня на фасаді будівлі ЗОШ, де навчався Герой, йому відкрили меморіальну дошку.

21 листопада 2014 року відповідно до указу Президента України Володимиру Топію посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ