Про це сьогодні, 4 квітня, під час брифінгу розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, проект ініціювали вперше у межах реалізації «Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2018-2020 роки». Він має на меті краще познайомити українців із відомими історичними постатями, зокрема тими, що пов’язані зі Львівщиною.   

«У нас виникла ідея ознакування на дорогах місць, пов’язаних з нашою історією. На дорогах загальнодержавного значення будуть стояти інформаційні таблиці із зазначенням події або особистості, яка мала місце на тій чи іншій території. На початку вибрали ті історичні постаті, про які не знає кожен», - зазначила директорка департаменту.

За її словами, на ознакування об’єктів у межах програми цьогоріч передбачили 180 тисяч грн. Проект ознакування стартує у червні. Таблиці розмістять на в’їзді та виїзді конкретних населених пунктів області.  В середньому ціна однієї таблиці становить близько 3-4 тисяч грн.

 «Ми сформували список із 40 об’єктів, які на початок плануємо ознаковувати. Звернемося також до сусідніх областей, аби у них також стартувала така ініціатива», - уточнила чиновниця.

Серед відомих історичних постатей, про яких поширюватимуть інформацію,     - Яків Головацький, який народжений у с. Чепелі Бродівського району Львівщини; полковник армії УНР, голова Проводу ОУН Андрій Мельник, що народився у с. Воля Якубова  Дрогобицького району; чотар УСС, автор пісні «Ой, у лузі червона калина» Григорій Трух та інші.

ІА "Вголос": НОВИНИ